HTML

2009.12.05. 22:08 Álomkalandor

 

Üdvözlet minden olvasónak

 

Mai és egyben első bejegyzésemet egy Sigur Rós videóklippel kezdtem, mert egy olyan gondolatot közvetít számomra, amivel úgy érzem, foglalkoznom kell. Itt nem a másságra gondolok, hanem az emberek különbözőségeire.

Akármennyire is elkoptatott szavak mégis mindenki más. Eltérünk egymástól hiszen különböző építőkockákból épültünk fel. Ha elfogadjuk, hogy minden egyes személyiség a külső hatások, és a belső gondolatok összeségéből születő építmény, akkor be kell látnunk, nincs két egyforma. Bár vannak közeliek és vannak nagyon eltérőek, vannak melyek kevésbé csicsássak, és vannak melyek szinte palotára hasonlítanak. Minden az építőellemek mennyiségétől és minőségétől függ. Mégis kevesen gondolkoznak el azon, hogy a különbözés, egy magától értetődő fogalom, és kirekesztik a közösségből aki bármilyen nemű különbözőséget felvállal. Ezért kevesen vannak, akik a gondolataikat, az énjüket mindenhol mindenkinek ugyanúgy merik mondani/mutatni. Hiszen a hovatartozás érzet, minden emberben erősen jelen van.

A kaleidoszkóp egyszerű és bámulatos. Elég, ha tíz különböző alakú, más-más szí­nűre festett üvegdarabkát helyezünk el benne, mielőtt lezárnánk. A tükörrendszer elvégzi a dolgát. Aztán megrázhatjuk tíz­szer, tízezerszer, és soha többé nem fogjuk látni ugyanazt a mintázatot. Az ember nem egyszerű, de bámulatos. Őbenne nem tíz, nem is tízezer, és nemcsak más-más alakú és színű üvegdarabka van elhelyezve. Különben is, az ember nem lezárható, mint egy kaleidoszkóp, ezért foly­ton-folyvást belékerül valami új, és mégis van egy ismeretlen pillanat, amikor végérvényesen rögzülnek benne a tükrök. (...) Minden embernek megvan a maga tükörrendszere, ami csak a sajátja.
 Ancsel Éva

Szólj hozzá!

Címkék: elfogadás különbözőség

A bejegyzés trackback címe:

https://kekhid.blog.hu/api/trackback/id/tr441576831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása